Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Decoupage σε τραπεζάκι σαλονιού

Θυμάστε τη Γαλάνη να τραγουδά για μια κουτσή κιθάρα? (Στις συνομήλικες και άνω απευθύνομαι)Εγώ το ανακάλεσα στη μνήμη μου όταν στο Σύλλογο έφτασε ένα κουτσό τραπέζι!
Οι επιφάνειες σε πολύ καλή κατάσταση αλλά "τρεκλοπάταγε" το καημενάκι...
Να γνωρίζεται πως η κόλλα επάνω στην κόλλα δεν πιάνει!Για να σταθεροποιήσουμε έπιπλα που έχουν αποκολληθεί με την πάροδο του χρόνου ,τα αποσυναρμολογούμε και "καθαρίζουμε" με γυαλόχαρτο όλα τα σημεία που είχαν κόλλα.Καθαρίζουμε την επιφάνεια με υγρό πανί και ξανακολλάμε με ατλακόλ.Μερικές "γωνιές" επιπλέον βοηθούν περισσότερο τη σταθερότητα.Βιδώστε σε στρατηγικά σημεία.Εάν δεν διαθέτετε μέγγενη για σφύξιμο,απλά φανείτε εφευρετικοί!!Αφού τελείωσα τα παραπάνω στάδια ήρθε η ώρα της μεταμόρφωσης.Επιστρατεύτηκαν τα κιτρινισμένα χαρτιά ενός παλιού βιβλίου (μερικά από αυτά τα "τσουρούφλισα" ώστε να έχω έτοιμο το τελείωμα τους.) και εφάρμοσα τεχνική decoupage .


  Με ένα παιδικό σφουγγαράκι (το βρίσκεται στα super με τιμή 0,60€) ταμπονάρισα (με ακρυλικό ζωγραφικής) στένσιλ όπου έκρινα πως ταιριάζει.Οταν ολοκληρώθηκε η επιφάνεια ,προκειμένου να εναρμονιστεί (πάντα σύμφωνα με την κρίση μου) έκανα το ίδιο (decoupage και ταμπονάρισμα) στα πόδια και τις τραβέρσες συγκράτησης.


Τέλος,φινίρισμα πέντε χέρια άχρωμο βερνίκι νερού για ξύλα.Ζητώ συγνώμη για τις φωτογραφίες αλλά ο χώρος, όπου έγινε η μεταμόρφωση ,δεν φωτίζεται επαρκώς και οι λάμπες φθορισμού αλλοιώνουν την καθαρότητα.Ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα και να σας προτρέψει να δοκιμάσετε πριν πετάξετε εκείνο το τραπεζάκι που βγάλατε στο μπαλκόνι....Φιλιά πολλά κατάμουτρα και χαμογελαστές ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!!!!!!